Blogi

ECGS projektikurssin kuulumisia

Järjestimme projektikurssi Helsingin yliopiston maisteriopiskelijoille, jota varten kehitimme osallistavan kehittämistyöpajojen kokonaisuuden. Kurssi alkoi ongelman määrittelyllä ja johti lopulta ratkaisujen testaamiseen tosielämässä.

Universon alkukevät on kulunut kestävyystieteen opiskelijoiden ja opettajien kanssa Environmental Change and Global Sustainability -maisteriohjelman projektikurssilla tiivisti työskennellen. Kurssi on aivan uuden maisteriohjelman kurssi, jota pilotoimme yhdessä Helsingin yliopiston kanssa.

Kurssilla kohtaavat lähes 30 opiskelijaa, 10 opettajaa, kuusi yhteistyökumppania sekä kuusi polttavaa kestävyyteen liittyvää haastetta. Miten esimerkiksi suomalaisten lentomatkustamista voitaisiin ohjata kestävämmäksi? Tai kuinka vaikuttaa ruokaketjun eri vaiheisiin, jotta kuluttajien valinnat kohdistuisivat ympäristön kannalta kestäviin tuotteisiin?

Parin kuukauden aikana olemme käyneet läpi työvaiheita ongelman määrittelystä ja kartoituksesta vision luomiseen sekä ongelmasta kärsijöiden tunnistamisen ja haastatteluiden kautta lopulta luovaan ongelmanratkaisuun. Ratkaisuja myös testataan tosielämässä prototyyppien avulla! Tavoitteena on yhdessä yhteistyökumppanien ja ryhmien kesken edistää omalta pieneltä, mutta tärkeältä osalta kestävyyskysymysten ratkaisua.

Kurssilaisten työskentelyä voi seurata kurssiblogissa. Se avaa kurkistusikkunan heidän oivalluksiinsa sekä sitoutuneeseen ja antaumukselliseen työskentelyyn – jokainen ryhmä on pannut parastaan!

http://blogs.helsinki.fi/ecgsprojectcourse/

Lue yliopistonlehtori Jaanika Blomsterin kommentti yhteistyön sujumisesta!